Насловна / Наставници и сарадници / Картон наставника

Вељко Крстоношић



Редовни професор

Медицински факултет, Завод за фармацију

veljko.krstonosic@mf.uns.ac.rs

Телефон: 021422760

ORCID ID : 0000-0003-4685-483X

Картон научног радника: 2235



Академска каријера Година Институција Област

Избор у звање

2021.

Медицински факултет Нови Сад

Фармација (Фармацеутска технологија са индустријском фармацијом и козметологијом)

Докторат

2010.

Технолошки факултет Нови Сад

Примењена хемија, козметологија, индустријска фармација

Магистратура/мастер

2008.

Технолошки Факултет Нови Сад

Технологија козметичких препарата

Диплома

2003.

Технолошки Факултет Нови Сад

Фармацеутско инжењерство

M Опис

21a

Krstonošić V, Milanović M, Dokić Lj. Application of different techniques in the determination of xanthan gum-SDS and xanthan gum-Tween 80 interaction. Food Hydrocolloids 2019; 87:108-118.

21a

Krstonošić V, Dokić Lj, Nikolić I, Milanović M. Influence of xanthan gum on oil-in-water emulsion characteristics stabilized by OSA starch. Food Hydrocolloids 2015; 45:9-17.

21a

Krstonošić V, Dokić Lj,Milanović J. Micellar properties of OSA starch and interaction with xanthan gum in aqueous solution. Food Hydrocolloids 2011; 25:361-367.

21a

Krstonošić V, Dokić Lj, Dokić P, Dapčević T. Effects of xanthan gum on physicochemical properties and stability of corn oil-in-water emulsions stabilized by polyoxyethylene (20) sorbitan monooleate. Food Hydrocolloids 2009; 23(8):2212-2218.

21a

Dapčević-Hadnađev T, Dizdar M, Pojić M, Krstonošić V, Zychowski L, Hadnađev M. Emulsifying properties of hemp proteins: Effect of isolation technique. Food Hydrocolloids 2019; 89:912-920.

21a

Petrović Lj, Zorica D, Stojanac I, Krstonošić V, Hadnađev M, Atanacković T. A model of the viscoelastic behavior of flowable resin composites prior to setting. Dental Materials 2013; 29:929-934.

21

Ćirin D, Krstonošić V, Poša M. Properties of poloxamer 407 and polysorbate mixed micelles: Influence of polysorbate hydrophobic chain. Journal of Industrial and Engineering Chemistry 2017; 47:194-201.

21

Dapčević-Hadnađev T, Hadnađev M, Pojić M, Rakita S, Krstonošić V. Functionality of OSA starch stabilized emulsions as fat replacers in cookies. Journal of Food Engineering 2015; 167:133-138.

22

Kalić M, Krstonošić V, Hadnađev M, Beyer Gregersen S, Jovanović-Ljesković N, Wiking L. Impact of different sugar and cocoa powder particle sizes on crystallization of fat used for the production of confectionery products: Particle size distribution influences fat crystallization. Journal of Food Processing and Preservation 2018; 42(12): e13848

22

Filipović M, Lukić M, Djordjević S, Krstonošić V, Pantelić I, Vuleta G, Savić S. Towards satisfying performance of an O/W cosmetic emulsion: screening of reformulation factors on textural and rheological properties using general experimental design. International Journal of Cosmetic Science 2017;39(5):486-499.

Назив предмета Врста студија

Основи индустријске фармације

Интегрисане академске студије фармације

Kозметологијa

Интегрисане академске студије фармације

Фармацеутска хемија 1

Интегрисане академске студије фармације

Колоидна хемија

Интегрисане академске студије фармације

Написати, објавити и вредновати научни рад I

Докторске академске студије

Актуелности у фармацији

Докторске академске студије

Математички модели у клиничким истраживањима

Докторске академске студије