Диандра Пинтаћ Шарац
Асистент
diandra.pintac@mf.uns.ac.rs
Телефон:
ORCID ID : 0000-0003-0949-6092
Картон научног радника: 5263
diandra.pintac@mf.uns.ac.rs
Телефон:
ORCID ID : 0000-0003-0949-6092
Картон научног радника: 5263
Академска каријера | Година | Институција | Област |
---|---|---|---|
Докторат |
2021. |
Природно-математички факултет Нови Сад |
Биохемија | Избор у звање |
2021. |
Медицински факултет Нови Сад |
Биохемија |
Магистратура/мастер |
2014. |
Природно-математички факултет Нови Сад |
Биохемија |
Диплома |
2013. |
Природно-математички факултет Нови Сад |
Биохемија |
M | Опис |
---|---|
21a | Pintać, D., Četojević-Simin, D., Berežni, S., Orčić, D., Mimica-Dukić, N., Lesjak, M. (2019): Investigation of the chemical composition and biological activity of edible grapevine (Vitis vinifera L.) leaf varieties. Food Chemistry, 286: 686-695. |
21a | Pintać, D., Majkić, T., Torović, Lj., Orčić, D., Beara, I., Simin, N., Mimica-Dukić, N., Lesjak, M. (2018): Solvent selection for efficient extraction of bioactive compounds from grape pomace. Industrial Crops and Products, 111: 379-390. |
21a | Zeković, Z., Pintać, D., Majkić, T., Vidović, S., Mimica-Dukić, N., Teslić, N., Versari, A., Pavlić, B. (2017): Utilization of sage by-products as raw material for antioxidants recovery – Ultrasound versus microwave-assisted extraction. Industrial Crops and Products, 99: 49-59. |
21 (2020) | Grafakou, M.E., Barda, C., Pintać, D., Lesjak, M., Heilmann, J., Skaltsa, H. (2021): Prenylated Acylphloroglucinols from Hypericum jovis with Anti-inflammatory Potential. Planta Medica, 87(14): 1184-1191. |
21 | Lesjak, M., Beara, I., Simin, N., Pintać, D., Majkić, M., Bekvalac, K., Orčić, D., Mimica-Dukić, N. (2018): Antioxidant and anti-inflammatory activities of quercetin and its derivatives. Journal of Functional Foods, 40: 68-75. |
22 | Beara, I., Torović, Lj., Pintać, D., Majkić, T., Orčić, D., Mimica-Dukić, N., Lesjak, M. (2017): Polyphenolic profile, antioxidant and neuroprotective potency of grape juices and wines from Fruška Gora region (Serbia). International Journal of Food Properties, 20: S2552-S2568. |
33 | Movrin, D., Pintać, D., Knežević, P., Milutinović, M., Kojić, S., Premečevski, V. (2021): Comparison of mechanical properties of regular and antibacterial 3d printed PLA specimens. 14th International Scientific Conference "Flexible Technologies", 23-25.09.2021., Novi Sad, p.233-236. |
Назив предмета | Врста студија |
---|---|
Медицинска биохемија | Интегрисане академске студије медицине |
Медицинска биохемија | Интегрисане академске студије стоматологије/денталне медицине |
Општа биохемија | Интегрисане академске студије фармације |
Медицинска биохемија | Интегрисане академске студије фармације |
Медицинска биохемија | Интегрисане академске студије здравствене неге |
Биохемија | Основне струковне студије здравствене неге |