Насловна / Наставници и сарадници / Картон наставника

Љиља Торовић



Редовни професор

Медицински факултет, Завод за фармацију

ljilja.torovic@mf.uns.ac.rs

Телефон: 0214897800

ORCID ID : 0000-0002-6366-6155

Картон научног радника: 900



Академска каријера Година Институција Област

Избор у звање

2021.

Медицински факултет Нови Сад

Фармација (Броматологија)

Специјализација

2011.

Фармацеутски Факултет Београд

Санитарна хемија

Докторат

2004.

Природно-математички факултет, Нови Сад

Хемија

Магистратура/мастер

1999.

Природно-математички факултет, Нови Сад

Хемија

Диплома

1995.

Природно-математички факултет, Нови Сад

Хемија

M Опис

21

Torović Lj, Srdjenović-Čonić B, Kladar N, Lukić D, Bijelović S. Elemental profile of recorded and unrecorded fruit spirits and health risk assessment. J Food Compos Anal. 2022;114:104807. doi: 10.1016/j.jfca.2022.104807

21

Srdjenović-Čonić B, Kladar N, Božin B, Torović Lj. Harmful volatile substances in recorded and unrecorded spirits. Arab J Chem. 2022;15:103981. doi: 10.1016/j.arabjc.2022.103981

21

Torović Lj, Popov N, Živkov-Baloš M, Jakšić S. Risk estimates of hepatocellular carcinoma in Vojvodina (Serbia) related to aflatoxin M1 contaminated cheese. J Food Compos Anal. 2021;103:104122.

21

Torović Lj, Vuković G, Dimitrov N. Pesticide residues in fruit juice in Serbia: occurrence and risk estimates. J Food Compos Anal. 2021;99:103889.

21

Kladar N, Srdjenovic-Conic B, Bozin B, Torovic Lj. European hemp-based food products – health risk concerning cannabinoids exposure assessment. Food Control. 2021;129:108233.

21

Beara I, Majkić T, Torović Lj. Bioguided design of new black truffle (Tuber aestivum Vittad.) product enriched with herbs and spices. LWT – Food Sci Technol. 2021;138:e110637.

21

Torović Lj, Lakatoš I, Majkić T, Beara I. Risk to public health related to the presence of ochratoxin A in wines from Fruska Gora. LWT – Food Sci Technol. 2020;129:e109537.

21

Majkić T, Torović Lj, Lesjak M, Četojević-Simin D, Beara I. Activity profiling of Serbian and some other European Merlot wines in inflammation and oxidation processes. Food Res Int. 2019;121:151-60.

21

Papada E, Torović Lj, Amerikanou C, Kalogeropoulos N, Smyrnioudis I, Kaliora AC. Modulation of free amino acid profile in healthy humans administered with mastiha terpenes. An open label trial. Nutrients. 2018;10(6):715.

22

Torović Lj. Fusarium toxins in corn food products: a survey of the Serbian retail market. Food Addit Contam Part A Chem Anal Control Expo Risk Assess. 2018;35(8):1596-609.

Назив предмета Врста студија

Броматологија

Интегрисане академске студије фармације

Анализа ризика за здравље људи

Интегрисане академске студије фармације