Медицински Факултет - Нови Сад
Насловна / Веб сервиси

Званичан студентски мејл налог


Сви активни студенти Медицинског факултета имају креиране званичне мејл адресе. Сви остали веб сервиси Медицинског факултета су повезани са овом мејл адресом, па је неопходно да студент зна да приступи својој званичној мејл адреси.

Упутство за прво логовање на студентски мејл за студенте основних, интегрисаних, мастер и специјалистичких студија
Упутство за прво логовање на студентски мејл за студенте докторских студија
Упутство за прво логовање на студентски мејл за оне који су студије уписали 2016. године или раније


Microsoft Teams


Са својим званичним студентским мејл налогом сваки студент има приступ и Microsoft Teams-у.


Упутство за приступање онлајн настави која се одржава помоћу Microsoft Teams-aСОВА


На Медицинском факултету као платформа за подршку настави користи се Сова, званична платформа за е-учење Универзитета у Новом Саду. Сви студенти Медицинског факултета имају креиране налоге на платформи Сова. Податке за логовање на платформу Сова ћете пронаћи у сандучету свог званичног студентског мејла. Кад се улогујете на Сову неопходно је да се укључите на све предмете које слушате у текућој години, и на предмете које сте већ одслушали, а нисте их положили. Препоручљиво је да се у предмету Oglasna tabla MF претплатите на форуме Актуелности свих катедри које држе предмете на којим сте укључени.


Заборављена лозинка

Уколико сте заборавили лозинку за СОВУ, унесите свој званичан студентски мејл на линку: https://ldap1.mf.uns.ac.rs/lozinka/index.php?action=sendtoken и кликните Send. На студентски мејл ће Вам стићи мејл у ком ће бити линк за ресет лозинке. Кликом на линк моћи ћете да поставите нову лозинку.еСтудент (Студентски портал)


Студентски портал се налази на адреси: https://student.mf.uns.ac.rs

Упутство за пријаву на студентски портал и пријаву испита


Заборављена лозинка

Уколико сте заборавили лозинку за еСтудент, идите на https://student.mf.uns.ac.rs и кликните на Заборавили сте лозинку?

Потребно је да унесете своје корисничко име, потврдите унос још једном, затим унесете Captcha код са слике и кликнете на Потврди.

Мејл са привременом лозинком ће Вам бити послат на Вашу званичну студентску мејл адресу.

 

Ако не знате које Вам је корисничко име на еСтуденту, улогујте се са својим подацима за званичну мејл адресу на линку. Испод свог имена и презимена ћете видети своје корисничко име на еСтуденту.Eduroam бежична мрежа (Wi-Fi )


Свим студентима је омогуђен приступ eduroam (Education Roaming) бежичнoj мрежi како на Факултету, тако и у свим академским институцијама у земљи и свету које су чланице еduroam иницијативе. *Уколико имате проблем са неким од  студентских веб сервиса јавите се Информатичкој служби путем мејла web@mf.uns.ac.rs.